INFORMATION TIL KUNSTNERE MED REGLER OG BETINGELSER

 

GERRY DINNAGE OG METTE UHRUP NISSEN FRA KUNST I FILETEN er glad for at kunne præsentere et helt ny event i Gilleleje – à la en mini Seinen i Gilleleje.

Konceptet er en sommerudstilling i Gilleleje langs kanalen på Kanalvejen - fra torvet og cirka 64 meter ned mod havnen til skulpturen Abu-Simbel. Planen er at holde en årlig tilbagevendende udstilling til glæde for byens borgere, og de mange turister, der kommer forbi i sommerens løb.

 

ANTAL KUNSTNERE: Der er plads til 10 kunstnere ad gangen, og rigtig mange får mulighed for at være med i løbet af sommeren. I første omgang holder vi åbent hver torsdag til søndag mellem kl. 10.00 - 18.00, med start lørdag den 17. juni til den 13. august 2023.

 

HVAD MÅ MAN UDSTILLE: Der må KUN sælges unika kunst lavet af kunstneren selv. Malerier, skulpturer eller unika brugskunst - ingen serieproduktioner. Der må ikke sælges ting, der er i konkurrence med Gilleleje Handels- og Turistforenings butikker.

Det er tilladt at sælge kort, postkort og plakater lavet af kunstneren selv. Bestyrelsen vurderer om værkerne er egnet.

De udstillede værker må sælges. Kunst i Fileten blander sig ikke i priser eller i de enkelte kunstneres personlige handelsbetingelser.

 

ANSØGNING SENDES HURTIGST MULIGT til kunstvedkanalengilleleje@gmail.com

Vedhæft foto af max. 3 værker og skriv to til tre linjer om dig selv. Godkendelse sker efter ovenstående kriterier cirka en uge efter vi har modtaget ansøgningen.

 

KANALPAS KOSTER 500 KR.: Kunst i Fileten administrerer udstillingen - når man er blevet godkendt af foreningen, skal kunstneren købe et Kanalpas for at kunne udstille. Det koster 500 kr. for en sæson. Når det er betalt, giver det kunstneren lov til at bestille tider til en plads ved kanalen. Kanalpasset er personligt.

 

INDBETALING: De 500 kr. skal indbetales på REG.NR. 9570 KONTO NR. 13584478.

 

STEMPLING AF PASSET - print passet HER fra hjemmesiden. Udfyld det og medbring det til Det Gamle Posthus, Stationsvej 6 i Gilleleje - enten den 3. eller 4. juni mellem 16.00 og 19.00 i havestuen. Du skal have bevis på indbetaling med. Her bliver passet stemplet. Der udleveres et plastiketui til passet, som skal medbringes, hver gang du udstiller ved kanalen. Kanalpasset er kun gyldigt med stempel.

 

UDSTILLINGSGEBYRET går til drift og udgifter - for eksempel kanalpas, hjemmesiden, stempel, reklame, eventuel vagtmand. Vil der være et overskud overføres det til næste år, og vil gå til den fortsatte udvikling af projektet.

 

ANSØGNING OM UDSTILLINGSDAGE: Du kan ansøge, når du har betalt kanalpasset.

Udstillingsdage er hver torsdag til søndag i perioden 17. juni til 13. august.

Man kan bestille plads i tidsrummet 10.00 - 14.00 eller 14.00 - 18.00. Man kan også bestille en plads til hele dagen fra kl. 10.00 - 18.00. Kun en plads pr. kunstner pr. dag.

Ønsker om udstillingsdage og tidspunkter sendes til kunstvedkanalengilleleje@gmail.com

Kunst i Fileten gør opmærksom på, at alle dage i turistsæsonen er lige gode.  Vi vil forsøge at fordele og opfylde ønsker, så godt vi kan. Se UDSTILLINGSPLAN

 

PLADSANVISNING VED KANALEN: Pladserne er nummererede fra 1 til 10. Når du har fået godkendt og tildelt dage, finder du en plads mellem 2 numre på rækværket. Hver plads er på cirka 6 meter. Der er ingen faste pladser. Her er det først til mølle-princippet. Vi ønsker så vidt muligt at alle dage er bookede med cirka 10 kunstnere formiddag og så igen eftermiddag.

 

    VIGTIG INFORMATION FRA KOMMUNEN:

    Der skal være fri passage på fortovet. Og der må ikke sælges drikke- eller fødevarer.

 

 

AFLYSNING VED DÅRLIGT VEJR: Ved regn og blæst er der ingen event, og din udstillingsdag er gået tabt.

 

KUNSTVEDKANALENGILLELEJE.DK: Når du er godkendt skal der bruges et portrætbillede af dig, mobilnummer og mail, samt kunstart til hjemmesiden. Du udstiller for eksempel oliemaleri eller keramik.

Dette sendes til kunstvedkanalengilleleje@gmail.com

Dine oplysninger bliver offentliggjort her på hjemmesiden. Ved indsendelsen, er du indforstået med, at du har givet tilladelse til offentlig brug af dit navn, e-mail og mobilnummer. Hjemmesiden bliver jævnlig opdateret.

 

VED AFBUD AF PLADSBESTILLINGEN: Afløser skal findes blandt de kunstnerne der har et kanalpas.

Her på hjemmesiden finder du tilmeldtes navne og mobilnummer. Se mere her under menuen: KUNSTNERNE

Ved gentagne udeblivelse af en bestilt plads, uden at man har fundet en afløser med kanalpas, risikerer kunstneren at blive ekskluderet. Vi forsøger, så vidt det er muligt, at have pladserne fyldt op for at lave en flot udstilling.

 

ANSVARLIGHED: Hver kunstner er ansvarlig for at det kun er kunstnere med kanalpas der står ved kanalen. Pladsen er ryddet efter hver udstilling.

Dette er et helt nyt initiativ og vil være en læringsproces for os alle.

Vi har lavet nogle betingelser og regler der skal overholdes. Kunst i fileten betinger sig ret til at lave om på regler og betingelser, hvis de skønner at der er behov for det. Formålet med reglerne er, at vi får en flot udstilling af en vis kvalitet, samt ikke generer beboerne, handelsstandsforeningen eller kommunen og forhåbentlig får vi lov til at udstille igen næste år.

 

PARASOLLER: Vi stiller parasoller til rådighed hele sæsonen, så alle parasoller er ens. Info om hvor, og hvordan kommer senere.

 

REGLER OG BETINGELSER:

 • 1. Al parkering og afsætning af varer på Kanalvejen er strengt forbudt.
 • 2. Udstillingsområdet er imellem kanalens rækværk og bænken.
 • 3. De kommunale skraldespande må ikke bruges til indpakningspapir/plastik eller andre materialer fra udstillingen.
 • 4. Alle plastikstrips eller andre ophængningsgenstande skal fjernes og hjemtages hver dag. Alt skrald skal fjernes og hjemtages.
 • 5. Kanalpasset er personligt. Der må kun udstilles egne værker. Dog må familie og venner gerne passe kunstnerens værker/udstilling.
 • 6. Kanalpasset skal være synligt under udstillingen.
 • 7. Man må godt have en stol og et mindre bord med. Bredde højst 80 cm. Egen parasol og pavilion er ikke tilladt.
 • 8. Eventen er afhængig af vejrforhold. Ved stærk vind og regn er der ingen udstilling.
 • 9. Ved afbud af bestilt tid, sørger den enkelte kunstner for at give pladsen til anden kunstner fra telefonlisten.
 • 10. Bestyrelsen i Kunst i Fileten har ret til at ekskludere kunstnere som ikke overholder reglerne.
 • 11. Ved eksklusion tilbagebetales gebyr ikke.

 

KONTAKT:

Gerry Dinnage, formand for Kunst i Fileten mobil: 27 28 13 45

Mette Uhrup Nissen, stifter, forkvinde og ansvarlig for Kunst ved Kanalen Mobil: 30 24 49 21